· 

Met meer zelfvertrouwen het volgende toernooi spelen

Hoe groeit je zelfvertrouwen? Zelfvertrouwen groeit meestal door positieve ontwikkelingen. Positieve ontwikkelingen komen niet zomaar. Je moet er wat voor doen. Dit geldt voor zowel in de sportwereld als voor ondernemers. Door te doen, krijg je ervaring en zal je groeien.  In mijn geval ben ik tijdens corona hard door blijven trainen. Op gegeven moment zul je de stap moeten zetten je in te schrijven voor toernooien om je te meten met je tegenstanders. Door het harde werken van de afgelopen maanden, had ik vorige week een toernooi titel op mijn naam geschreven. In deze blog lees je hoe het volgende toernooi ging.

Door de goede resultaten van afgelopen week gecombineerd met aanvullende trainingen, was ik klaar voor het eerste NRT toernooi. Dit is een ranglijst toernooi voor de top van Nederland. Deze week heb ik mij ingeschreven in het NRT Utrecht voor het enkelspel en dubbelspel met Lotte Lesscher.

Enkel

De 1e ronde van het hoofdtoernooi was ik gepland tegen Kristel van der Heijden. Gezien haar rating had ik niets te verliezen. Hierdoor ging ik heel ontspannen de wedstrijd in.  Tijdens het inspelen merkte ik dat zij erg makkelijk en drukvol speelde. Afgelopen tijd trainde ik met Ole Bredschneijder en was daardoor wel bereid om goed in het spel te komen. Toen de wedstrijd begon, speelde ik zo los en zwaar terug dat ik "macht" voelde. Dat geeft je zelfvertrouwen. Het werd 6-1 6-2 voor mij. Ik was geduldig en zij wilde net te snel het punt scoren. Klinkt bekend? 🤔 De score geeft wel een vertekent beeld, want we hadden hele goede rally's.

 

Die dag moest ik ook al de volgende ronde spelen. Een paar uur later stond ik gepland tegen Hanneke Lodewijks, nr. 33 van Nederland. Ik had nog nooit tegen haar gespeeld, maar ik kende haar wel. Ook zij speelde college tennis, maar dan bij Northern Arizona University.

Ik begon weer heel sterk aan de wedstrijd en het ging gelijk op. Ik kwam net te kort en verloor 6-4 6-3. 

Dubbel

Bijkletsen over college tennis

Lotte Lesscher speelt voor University of Central Oklahoma in Amerika. In 2020 moest ASU tegen UCO, maar we speelden niet tegen elkaar in de line-up.

Omdat college tennis een hele ervaring is, wilden we in de zomer afspreken om bij te kletsen over Amerika. Helaas lukte steeds niet, omdat we ver van elkaar wonen en onze agenda's niet echt afgestemd waren. 

Daarom was het een goed idee om samen te dubbelen. Dan weet je zeker dat je elkaar ziet.

En nee, niet tijdens de wedstrijd bijgekletst. Dat deden we ervoor en erna. 

 

Wedstrijd

Om ook weer wedstrijdritme voor de dubbel te krijgen, was het leuk om samen te dubbelen. We hadden geen Nederlandse ranglijst positie, omdat we veel toernooien hadden gemist toen we in Amerika waren. Er waren veel inschrijvingen en wisten niet of we  geaccepteerd zouden worden. Gelukkig werden we geaccepteerd en konden we dubbelen. 

 

We begonnen de 1e wedstrijd en Lotte had al een tijdje geen wedstrijd gespeeld. Zij vond het erg wennen, maar ik vond dat ze al erg goed speelde. 1e ronde wonnen we met 6-2 6-2 van Tirza Griffejoen en Flore Hullegie. Niet verkeerd, maar het kon beter. 

 

De 2e ronde moesten we weer die dag. Het was hartstikke warm en hadden niet heel veel extra eten mee. Stom want ik maak video's over "being prepared" en nu kon ik nog wat leren van mezelf ahah. 😅

Die 2e wedstrijd speelden we tegen Nirielle de Bakker en Rachelle Starreveld, en dat ging echt super goed. We kwamen terug van een achterstand en bleven punt voor punt spelen.

 

Zaterdag was de halve finale en kregen een scheidsrechter aangewezen. We speelden tegen Laura Rijkers en Cato Tangkau. Deze wedstrijd was weer heel anders dan onze 2e. Nu werd er meer cross court gespeeld en duurden de rally's langer. Helaas hadden Lotte en ik net aan het korte eind getrokken. Zo zuur, want we wilden erg graag winnen. 


Ik kan terugkijken op een hele goede 2e toernooi week. 

Het Open

Dash Dordrecht NRT


Tip: speel vooral veel wedstrijden om je zelfvertrouwen te laten groeien.

Write a comment

Comments: 0


Powr.io content is not displayed due to your current cookie settings. Click on the cookie policy (functional and marketing) to agree to the Powr.io cookie policy and view the content. You can find out more about this in the Powr.io privacy policy.

© 2017, Privacy Policy