· 

Vermoeid of gewoon niet mijn dag?

Balans vinden in het leven van een topsporter kan lastig zijn. Na een paar trainingsweken en 2 toernooien, met weinig rust, voel je wel in de benen. Rust is erg belangrijk en dat had ik amper gehad. Deze week speelde ik een NRT toernooi in Dordrecht en dat is een eindje rijden. Ook reistijd kan een rol spelen in je vermoeidheid.

Deze week stond Dordrecht op mijn lijst om te spelen. Ook al is het corona, mijn ouders moeten nog steeds werken. Bovendien vind ik het ook wel fijn om soms alleen naar een wedstrijd te gaan. Deze week had ik dat alleen niet moeten doen. De hittegolf hield aan en het was 1 uur en 12 minuten rijden. Niet de allerfijnste omstandigheden.

 

Omdat de internationale toernooien nog niet waren hervat, hadden sterke Nederlandse toppers zich ingeschreven voor dit toernooi. Het zou betekenen dat ik kwalificatie zou moeten spelen. Op zondag in het voorweekend werd ik gebeld door de toernooileiding met de mededeling dat iemand zich had teruggetrokken en of ik doorgeschoven wil worden naar het hoofdschema. Tuurlijk wilde ik dat. In plaats van maandag, hoefde ik daardoor pas woensdag te spelen. 

 

1e wedstrijd stond gepland tegen Ana Jocelijn Cavero Roeper, nr. 53 van Nederland. Zij was nummer 8 geplaatst in het schema, omdat ze in Mexico een ITF punt had gehaald en dat geeft bonuspunten voor de Nederlandse ranglijst. Voor de wedstrijd had ik nog privéles en dat ging goed. Tijdens de wedstrijd voelde wel wat vermoeid vanwege de training en het rijden naar Dordrecht. Ik speelde ik niet heel lekker, maar had toch gewonnen met 6-1 6-1.

 

De volgende dag speelde ik de 2e ronde tegen Charlotte Wijkamp en begon ik sterk aan de wedstrijd. Ik kwam 2-1 voor en had een kans op 3-1. Het werd 2-2 en vanaf dat moment ging mijn tegenstandster ook lekkerder spelen. Helaas was het mijn dag niet en verloor 6-2 6-2.

 

Deze week was ik niet tevreden met mijn spel. Ik ging na de wedstrijd weer tennis lessen nemen om mij klaar te stomen voor het toernooi aankomende week. 

 

Tip: als je weet dat je een zware/lange dag voor de boeg hebt, zorg ervoor dat iemand je kan rijden.

Iduna NRT

Hoofddorp NRT & Open


Write a comment

Comments: 0


Powr.io content is not displayed due to your current cookie settings. Click on the cookie policy (functional and marketing) to agree to the Powr.io cookie policy and view the content. You can find out more about this in the Powr.io privacy policy.

© 2017, Privacy Policy