· 

Onderuitgaan en toch presteren

Onderuitgaan en toch presteren. Zou het jou lukken om door te blijven vechten als er een onverwachte hobbel op je pad komt? Dit overkwam mij tijdens mijn 1e tennis wedstrijd en toch bleef ik gefocust op mijn doel. Hoe is mij dat gelukt?

In het laatste toernooi deze zomer heb ik mij ingeschreven voor 2 onderdelen in hoofddorp. Het ranglijst toernooi & het open toernooi. 

Vallen en opstaan

 Zondags in het voorweekend, speelde ik de eerste wedstrijd in het open toernooi. Op 4-1 achter in de 1e set, rende ik naar een hoek en viel op de grond. Ik gleed nog een paar meter verder op mijn rug. Ik voelde dat mijn rug en mijn elleboog prikte. Hierdoor liep ik naar het bankje om mijn handen schoon te maken en het gravel van mij af te slaan. Na het hervatten van mijn wedstrijd ging het eigenlijk beter. Ik won de 1e set met 6-4. 

Mijn tegenstandster, Valerie Griffejoen, speelde ook erg sterk en had een goede service. Zij gaf niet op en maakte het ook spannend in de 2e set. Ik wist na 3-1 achterstand nog wel te winnen met 7-6.

 

Wat gek dat zo'n gebeurtenis ervoor kan zorgen dat je beter speelt. Even uit je spel gehaald. Dat kan dus goed zijn. Ik kan op teveel kleine dingen focussen op spel en af en toe moet je even resetten.

 

Tijdens het schoonmaken resette ik mijn mindset weer. Ik kan blijven hangen in dat het prikt en dat ik het spel even moest stoppen. In plaats van die gedachten, dacht ik juist dat dit het moment was om mijn gedachten bij elkaar te rapen en te analyseren wat beter kan in het spel.

Teruglopend naar de baan. Na deze val ging het eigenlijk lekker. Door de val dacht ik niet aan alle kleine dingen dat beter konden, maar focuste ik mij op het grote plaatje. Het ging gelijk lekkerder.

 

 

 


Kwalificatie toernooi NRT

Ik kwam door de kwalificatie van het NRT na pittige wedstrijden. Mijn trainer kwam een keer kijken en het is altijd leerzaam om de wedstrijd nog even te analyseren. Nu weet Hugo Ekker ook waaraan ik moet werken in de trainingen. 

 

Helaas verloor ik de dag daarna in het hoofdtoernooi van Rachelle Starreveld. Het niveau lag dicht bij elkaar, maar zij maakte net wat minder foutjes. 


Open toernooi

 

De halve finale en finale van het open toernooi werden in het weekend gespeeld. Nog steeds was het erg warm en moest genoeg drinken en eten meenemen. Helemaal met mijn lange wedstrijden. Elke wedstrijd duurde wel 2:15 uur of langer.  Ik hou zo van het spelletje dat ik er geen genoeg van kon krijgen. 😜 

 

Finale

In de finale speelde ik tegen Emily van der Werf.  Ik verloor de 1e set met 6-4. Uiteindelijk wist ik de winst eruit te slepen! Heel erg blij weer met een titel op mijn naam!!


Aankomende week laat ik mijn blaren helen en heb ik op donderdag een massage. Zeker verdiend na deze weken. 

 

Even met de voetjes omhoog.
Even met de voetjes omhoog.

Tip: niet alles hoeft "smooth" te gaan, als je maar blijft focussen en alles geeft wat je in je hebt.

Nog 1 week voordat ik naar Amerika ga en zal nog een paar keer binnen trainen om aan hardcourt weer te wennen. Blijf op de hoogte van mijn ontwikkelingen op Youtube. Vergeet niet om gratis te abbonneren :)

Dash Dordrecht toernooi


Write a comment

Comments: 0


Powr.io content is not displayed due to your current cookie settings. Click on the cookie policy (functional and marketing) to agree to the Powr.io cookie policy and view the content. You can find out more about this in the Powr.io privacy policy.

© 2017, Privacy Policy