· 

Love Means Zero - Documentaire over succes - Nick Bollettieri

Heb jij een drive om succesvol te zijn? Moest je vanaf nul beginnen? Nou, Nick Bollettieri ook. Na het bekijken van zijn documentaire, pakte ik een paar levenslessen op en wilde erover schrijven. Hopelijk kun je door deze blog reflecteren over je eigen leven.  

Ik zag de documentaire van Nick Bollettieri op Showtime en ik kon niet anders dan op deze tennis documentaire klikken. Als toeschouwer krijg je tet zien hoe hij opgroeide en wat voor hoogtepunten hij had. Het is verbazingwekkend hoe hij tennis gebruikte om geld te verdienen. Hij wist niets van de sport af en toch werd hij een van de beste coaches in de geschiedenis. Allemaal vanwege zijn drive om succesvol te zijn.

Opklimmen

De weg naar de top brengt uitdagingen met zich mee. Bollettieri pakte de uitdagingen niet allemaal op een vriendelijke manier aan. In de documentaire vertelde hij dat hij handelt zonder veel na te denken. Dit is tot op zekere hoogte goed voor een ondernemer / coach, maar je moet oppassen dat je mensen geen pijn doet.

Werk & Prive Balans

De titel van de documentaire is creatief: "love means zero". Love is een term die in tennis wordt gebruikt om te beschrijven dat een van de spelers nog geen punt in de game heeft gehaald.

 

15-love betekent 15-0

 

Nick Bollettieri's tennispassie en zijn toewijding aan zijn academie zorgde ervoor dat hij niet vaak thuis was. Hij vertelde dat hij 8 ex-vrouwen in zijn leven heeft gehad, waarschijnlijk omdat ze allemaal problemen hadden met zijn gepassioneerde levensstijl.

 

In juli 2020 schreef ik een blog: Hoe heb ik tennis, studie en extra activiteiten kunnen combineren? Deze blog gaat over hoe druk ik het in Amerika heb met al mijn activiteiten. Wat ik de afgelopen jaren echter heb geleerd, is dat ik waarde hecht aan een gezonde relatie tussen werk en privé. Ik weet dat je all-in moet gaan als je iets groots wilt bereiken, maar ik wil mijn familie niet uit het oog verliezen.

Geen Spijt

Nick Bollettieri leeft een leven "with no regrets". Dit is ook iets waar ik naar streef. Op het moment handel je met de kennis die je hebt in datgene waarvan je denkt dat het het beste is. 

Akina Chargualaf schreef in de blog How to Live Life With No Regrets : “Accept That You Are a Work in Progress. Every day we are figuring out more and more about who we are or what we want in this one life that we live. The greatest gift you can give yourself is acknowledging that you are a human being, and perfection does not exist. “

Zorg ervoor dat u een duidelijke visie in gedachten heeft. Door focus zullen je acties eerder op je doelen op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor zul je waarschijnlijk ook minder snel spijt krijgen. 

 

Ben je geïnteresseerd in het lezen van een van mijn laatste blogs over het hebben van ambitie, het creëren van dromen en groeien als persoon? Klik hier voor de 10 tips. 

Wil je iedere maand een inspirerende email in je inbox krijgen? Meld je aan voor de ZG nieuwsbrief!

* indicates required

Write a comment

Comments: 0


Powr.io content is not displayed due to your current cookie settings. Click on the cookie policy (functional and marketing) to agree to the Powr.io cookie policy and view the content. You can find out more about this in the Powr.io privacy policy.

© 2017, Privacy Policy